Kokos, mjölk och mörk rom utgör basen i den här goda fyllningen. Ljuvligt krispig chokladbotten och ett moln av kokosgrädde på toppen. Kan det bli godare?
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform, ca 24 cm i diameter. Spänn fast ett bakplåtspapper i bottnen.
- Smält smöret i en kastrull. Mixa kexsmulor och kokosflingor i en mixer med kniven isatt eller krossa kexen för hand och blanda sedan krosset med kokosflingorna. Tillsätt smöret och blanda väl.
- Häll smulblandningen i formen och tryck ut till en tunn botten. Grädda bottnen ca 10 minuter. Sänk värmen till 150 grader.
- Gör fyllningen. Vispa färskosten med strösocker och vaniljsocker.
- Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning i ostblandningen. Tillsätt gräddfil, kokosmjölk och rom. Rör så att allt blandas.
- Häll smeten i formen. Grädda kakan ca 1 timma och 15 minuter. Låt kakan svalna i rumstemperatur innan den sätts in i kylen för att kallna helt.
- Gör toppingen. Häll vispgrädde och kokosflingor i en kastrull och låt koka upp. Låt vätskan kallna i rumstemperatur. Sila bort kokosen och pressa ur all vätska. Låt grädden bli helt kall, gärna i kylskåp.
- Vispa kokosgrädden och dekorera den kalla kakan med den. Strö över de rostade kokosflingorna.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar