Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake med chokladkola-glasyr

 
Skriv ut

En läckerhet för chokladälskare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form, 24cm i diametern, med löstagbar kant. Vispa cream cheese, vaniljsocker och 5 teskedar strösocker slätt, och ställ smeten åt sidan.
  2. Vispa ägg och resten av sockret vitt och pösigt i en annan skål. Lägg smöret i en liten kastrull, häll på kakao och värm på låg värme under omrörning tills smöret smälter och blandas med kakaon. Rör sedan ner blandningen i äggsmeten. Vänd ner mjöl (och nötter).
  3. Häll över hälften av kaksmeten i en form och jämna till ytan. Bred försiktigt cream cheese över smeten (Tips! Klicka cream cheese över smeten med små klickar.) och täck med resten av kaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 40-45 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen.
  4. Gör glasyren genom att smälta smöret i mjölken på låg värme i en kastrull. Blanda i florsocker och kakaopulver och rör tills glasyren blir slät. Ta genast bort från plattan, låt svalna en aning och bred glasyren över kakan. (Dekorera med pekannötter). Låt glasyren stelna (lägg kakan exempelvis i kylskåp) och kakan är färdig att servera! Servera gärna med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.