Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokos-semifreddo med rombräserad ananas

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Glassen görs en dag innan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosa kokosflingorna i en stekpanna.
  2. Vispa äggulor med 50 g socker till en hård smet. Tillsätt sirap och mascarpone och vispa kraftigt ihop allt.
  3. Vispa maräng på äggvita och socker och vänd försiktigt ner i mascarponesmeten.
  4. TIllsätt Malibu och rostad kokos och häll i en avlång form som du först täckt in i gladpackfolie. Vik över folien och ställ formen i frysen över natten.
  5. Skär ananasen i 2 cm tjocka skivor och ta bord stocken. Stek skivorna i smör. När ananasen fått färg, slå på rom. Koka upp med socker tills såsen fått sirapskaraktär. Vänd ananasen under kokningen. (Var försiktig då romen kan lätt ta eld. Om den gör det så dra bort stekpannan från spishällen och fläkten så att eventuella fettrester i fläkten inte också fattar eld! Elden slocknar efter någon sekund när spriten ångat upp.)
  6. Servera ananasen med semifredon och ringla över lite romsås. Dekorera med ananaskvist.
  7. Dryckesförslag: Mas Amiel, Plenitude Maccabeu.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.