Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Tryffelglass med kolasås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Använd gärna glassmaskin men det går bra utan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tryffel: Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt i grädden tillsammans med farinsockret. Rör om tills allt smält till en slät och blank kräm. Ställ åt sidan för att svalna.
  2. Glass: Lägg äggulorna i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sockret och vattnet. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner fröna och stången i kastrullen och rör om. Värm upp blandningen under omrörning och låt sjuda till krämig konsistens. Ta då genast kastrullen från värmen och ställ åt sidan för att kallna.
  3. Vispa grädden. Ta upp vaniljstången och vänd ner krämen i grädden. Frys glassen i en bunke, men ta fram den då och då och rör om så att den blir porös och jämnt fryst. Använd gärna glassmaskin. När glassen är halvfryst och krämig, varva den i en bunke med tryffeln så att den blir marmorerad. Djupfrys glassen 3-5 timmar.
  4. Kolasås: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt koka i ca 10 min eller tills blandningen har tjocknat till såskonsistens. Dra kastrullen från värmen, klicka ner smöret och tillsätt vaniljsockret. Rör om och ställ åt sidan för att kallna.
  5. Skeda upp glassen i kulor, ringla över kolasåsen och garnera med färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.