Använd gärna glassmaskin men det går bra utan.
Instruktioner
- Tryffel:
Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och tillsätt i grädden tillsammans med farinsockret.
Rör om tills allt smält till en slät och blank kräm. Ställ åt sidan för att svalna.
- Glass:
Lägg äggulorna i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sockret och vattnet.
Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner fröna och stången i kastrullen och rör om.
Värm upp blandningen under omrörning och låt sjuda till krämig konsistens. Ta då genast kastrullen från värmen och ställ åt sidan för att kallna.
- Vispa grädden. Ta upp vaniljstången och vänd ner krämen i grädden.
Frys glassen i en bunke, men ta fram den då och då och rör om så att den blir porös och jämnt fryst. Använd gärna glassmaskin.
När glassen är halvfryst och krämig, varva den i en bunke med tryffeln så att den blir marmorerad. Djupfrys glassen 3-5 timmar.
- Kolasås:
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt koka i ca 10 min eller tills blandningen har tjocknat till såskonsistens.
Dra kastrullen från värmen, klicka ner smöret och tillsätt vaniljsockret. Rör om och ställ åt sidan för att kallna.
- Skeda upp glassen i kulor, ringla över kolasåsen och garnera med färska bär.
Publicerat den
8 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar