Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Krämig jordgubbspaj

(8 kommentarer)  
Skriv ut

serveras ljummen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop och pressa ut degen i en pajform som är ca 25 cm diameter.
  2. Skiva jordgubbarna och lägg dem i pajskalet. Blanda ihop de övriga ingredienserna och hjäll över jordgubbarna. Grädda i ugn 200C i ca 30-40 min.
  3. Serveras ljummen med ev glass

Liknande recept

Kommentarer (8)

  • Dorisrecept 24 februari 2008

    Denna jordgubbspaj har jag gjort många gånger, den är så underbart god. Man kan byta ut jordgubbarna mot andra bär det blir också jätte gott. Alla älskar den.

  • bjuranna 30 juni 2008

    Mycket god paj. Jag tycker den smakar bäst kylskåpskall. Degen gör jag som sockerkakssmet dvs vispa ägg och socker (1½ dl), smält smöret osv.

  • osita 23 maj 2010

    Kan inte få tag på gräddfil.......... är det Ok med avrunnen naturell yoghurt istället??? Eller är det bättre med Creme Fraiche?????????

  • Lindadjo 30 oktober 2010

    Precis den här pajen har jag tillagat otaligt antal gånger de senaste 15 åren! Så lätt att göra, så lätt att variera och under de 15 åren har jag aldrig träffat någon som inte älskat den. Det är en fantastiskt god paj som ju är både söt och syrlig i en perfekt kombination, så av mig får den högsta betyg!

  • fiiacarlsson 8 januari 2011

    Så himla god, fast jag använder två burkar inlagda mandariner istället för jordgubbar. Och så tog jag creme freiche för det va det enda som fanns laktosfritt i affären och det funka galet bra. MUMS

  • zvullo 16 maj 2011

    Hej Asa 69 ! sparade detta recept i min kokbok, då jag tyckte den verkade himla god... skall prova det så fort jordgubbarna är klara... :)

  • maretstrom 3 juni 2011

    Vil minnas att ett liknande recept fanns i Allt om Mat för många år sen, då med lite vaniljsocker i smeten och röda vinbär, en favoritkaka hos oss. 10 % ig youghurt funkar, men allra bäst blir det faktiskt med 15%ig creme fraiche. M

  • dammtuzz 9 april 2013

    Bakade den här pajen igår kväll! :) Dock med frysta jordgubbar som var det enda jag hade hemma och med creme fraiche. Min äldsta son bara älskade pajen och åt nog upp halva själv! :O Men vi andra i familjen tyckte den var jättegod vi också! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.