Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kvällsmacka med lax

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Både läcker och mättande är denna oemotståndliga smörgås som står på bordet inom 20 minuter. Idealisk när du får oväntade gäster.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 275 grader. Skala löken och hacka den fint. Hetta upp 1 msk olivolja i en gryta och låt löken svettas glansig i oljan. Tina och krama ur spenaten. Lägg den i grytan, lägg på lock och låt småputtra ca 10 minuter.
  2. Dela under tiden brödkakan i fjärdedelar (ej pitabröden). Dela den sedan horisontellt så att det blir 8 tunna skivor. Lägg brödet på en plåt, pensla brödskivorna med olivolja. Strö över rikligt med sesamfrön, rosta brödet på översta falsen i ugnen 3-4 minuter. Stäng av ugnen men låt brödet stå kvar i ugnen.
  3. Låt keson rinna av i en nätsil och blanda ner den i spenaten, smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten på brödet. Arrangera sedan laxen ovanpå spenaten och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.