Spröda, smakrika kycklingfiléer som serveras med en krämig auberginegratäng med mustig och hemmagjord tomatsås.
Instruktioner
- Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär den försiktigt i tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra.
- Vispa upp äggen i en skål, tillsätt riven parmesanost och rör ihop till en smet. Fördela hälften av ströbrödet jämnt på ett fat.
- Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor.
- Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna 5-10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna. Strö över lite parmesanost vid serveringen.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå i ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
- Värm upp olivolja till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs den försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, strimlade basilikablad, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
- Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik, och häll upp mjölet i en annan. Vänd först aubergineskivorna i äggvispet och därefter i mjölet.
- Smörj en ugnsfast form med lite olja, lägg i skivorna och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden.
- Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären. Varva aubergine, tomatsås, riven parmesanost och mozzarellaost i små bitar i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås.
- Gratinera i ugnen i ca 15 minuter. Strö över lite riven parmesanost och servera tillsammans med kycklingen och en sallad.
Publicerat den
31 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar