Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklinglårfilé

Vardag eller fest, lunch eller middag - kycklinglårfile går hem hos alla. Det är bara din fantasi och din kryddhylla som sätter gränser för vad du kan sno ihop med detta livsmedel! Varför inte prova att lägga kycklinglårfiléerna i en marinad över natten, så att filéerna riktig får dra åt sig de kryddiga smakerna i marinaden innan det är dags att tända grillen eller sätta igång vardagsmiddagen. kycklinglårfilé passar ihop med de allra flesta smaker och tillbehör, till exempel kan du prova att tillaga din kycklinglårfilé på asiatisk vis, med en smakrik marinad gjord på lime, soja, honung, ingefära och chili. Matklubben har en mängd recept på kycklinglårfilé, bara att välja och vraka ibland dem!


Skär kycklingfiléerna i bitar, salta och peppra. Bryn dem runt om. Skala och strimla löken och finhacka vitlöken. Tillsätt dem till kycklingen tillsammans med currypastan. Skär tomaterna i tärn...

4

Skär lårfileerna i mindre bitar. Bryn dem i margarin tillsammans med pressad vitlök. Krydda med salt och peppar. Tillsätt hackad pepparfrukt, currypasta,saft och skal ej det vita från lime. Spä...

8 min
4

Tärna kycklinglåren i bitar om ca 1x1 cm. Blanda alla torra kryddor i en 2l plastpåse, häll ned kycklingtärningar i påsen med kryddor, häll över oljan, knyt ihop påsen och skaka runt. Marinera i 30 mi...

30 min
4

Torka av lårfiléerna och dela i lite mindre bitar. Bryn bitarna i smör i en stekpanna. Lägg över i en traktörpanna och salta och peppra. Slå på rosévin, kycklingfond, vatten och tomaterna och låt pa...

45 min
4

Dela kycklinglårfiléerna en eller två gånger. Skala steklökarna och skiva vitlöken. Skär chilin i riktigt små bitar. Dela citrongrässtjälkarna i 3 bitar. Banka något på dem så att smakerna frigörs...

4

Skala och hacka vitlöksklyftorna. Strimla kycklingen. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn kycklingstrimlorna i olja, tillsätt vitlök och röd curry och låt det fräsa med i en halv minut. Låt an...

4

Sätt ugnen på 225 grader. Dela varje kycklingbit i en lagom munsbit. Salta och peppra och bryn dem runt om i stekpanna med smör. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka lök och vitl...

4-6

Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Bryn dem i lite matfett i en traktörpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp dem. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett tillsamma...

2
12

Sätt ugnen på 225° Lägg kycklinglårfiléerna på ett smörpapper. Platta ut dem. Salta och peppra lätt. Lägg 1 tsk färskost på varje filé och rulla ihop dem. Linda en skiva bacon runt varje rullad...

6
4

Dela kycklingen i mindre bitar. Skala och skiva lök och vitlök tunt. Fräs kycklingen i smör och tillsätt löken mot slutet. Slå på vin, buljong och crème fraiche. Koka upp och låt koka ca 5 min....

4
4

Lägg potatisen och purjolöken i en kastrull med olja och fräs några minuter med curry tills potatisen och purjon mjuknar men inte får färg. Stek kycklingen i en stekpanna, ett par minuter på varje si...

50 min
4
3

Ugn 250° Skär lårfiléerna i åtta bitar vardera. Lägg grillspett i vatten. Blanda marinaden från påsen med olivolja, paprikapulver, citronskal och svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklingköttet...

8-10
2

Bryn kycklinglåren vackert gyllene runtom. Lägg över dem i en gryta. Skala scharlottenlökarna och lägg ner dem i grytan tillsammans med morötterna. Låt allt fräsa ca 10 minuter. Rör då och då i g...

4
2

Skär kycklingen i bitar. Hetta upp oljorna i en wok- eller stekpanna. Kärna ur och hacka chilin, skala och riv ingefäran, skala och hacka vitlöken fint. Fräs chili, ingefära, vitlök och kyckling i...

20 min
4
2

Dela kycklingen i mindre bitar. Klyfta löken och pressa vitlöken. Fräs löken i smör i en gryta. Tillsätt paprikapulver och kyckling, bryn lätt. Strimla paprika och kvarta champinjonerna. Lägg detta i...

45 min
4
2

Dela kycklingen i stora bitar. Skala löken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan. Vispa ihop mjöl, vin, grä...

4
2

Skär kycklingen i stora bitar. Krydda med salt och peppar. Strimla fläsket. Skala och hacka vitlöken. Grovstrimla purjolöken och dela ev svampen. Bryn kycklingen runt om i smör-&rapsolja i en...

4
1

Hetta upp en stor panna eller kastrull. Stek kyckling och potatis runt om. Tillsätt vitlök, lök och paprika. Fräs 2 minuter. Tillsätt saffran, vin, fond, tomater och timjan. Salta och peppr...

4
1

Skär kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötterna och skär dem i små tärningar. Bryn kyckling i olja i omgångar i en stor gryta. Sänk värmen och tillsätt...

4
1

Koka upp vatten till nudlarna och lägg i dem när du börjar bli färdig med kyckling woken. Skär kålen i grova, oregelbundna bitar och skiva löken. Skölj av bönorna och knip bort eventuella hård...


Dela kycklingfiléerna i långa bitar. Smaksätt yoghurt med curry, garam masala och salt. Lägg i kyckling, blanda om och låt marinera ca 1 timme i kylen. Låt träspetten ligga i vatten ca 15 min. Trä...

16

Ugn 225° Lägg grillspetten i vatten. Skär varje lårfilé i 8 bitar. Blanda köttet i en skål med kinesisk soja, svartpeppar och sesamolja. Trä upp köttet till lagom långa portionsspett och strö ö...

8

Tillaga bulgurn enligt förpackningens anvisning. Putsa kycklinglårfiléerna och skär dem i mindre bitar. Bryt broccolin i små buketter och skiva stocken. Kärna ur och strimla paprikan. Skala oc...

20 min
4

Dela kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Skär skinkan i tärningar, ca 2x2 cm stora. Bryn kyckling och grytbitar i lite matfett. Lägg över det i en stor gryta. Krydda med salt, peppar, dragon och bas...

6

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.