- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Snabb vardagsrätt. Det mesta kan förberedas men godast är att tillaga och äta direkt. Enkel, billig och smakrik rätt för vardagsmålet. Serveras med ris eller potatis.
Instruktioner
- Tärna kycklinglåren i bitar om ca 1x1 cm. Blanda alla torra kryddor i en 2l plastpåse, häll ned kycklingtärningar i påsen med kryddor, häll över oljan, knyt ihop påsen och skaka runt. Marinera i 30 min upp til 24 timmar. Vänd påsen då och då.
- Häll ned allt från marinadpåsen direkt i varm stekpanna, fräs kycklingen tills den är genomstekt. Koka grönsakerna.
Hit kan förberedas.
- Tillaga såsen enligt nedan. Blanda i kyckling och grönsaker i såsen.
Klart!
- Såsen: Gör en klassisk 35/35/50 grundsås. Sök på bechamel om du vill ha tydliga tillagningsinstruktioner.
Tillsätt 1 bujlongtärning av kycklingsmak, samt 1 msk tomatpuré.
- Tips: ångkoka "ärter, majs och paprika" om du har ångprogram 6th-sense i din micro från Whirlpool. Sätt tiden på 10-20 sekunder för programmet så blir det perfekta grönsaker med bra tuggmotstånd.
Publicerat den
13 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar