Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkola paj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

Mäktig, men otroligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kakorna till smulor i en matberedare. Smält smöret och häll i matberedaren under tiden som den går.Tryck ut smulorna i en veckad pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
  2. Mörk chokladkola: Blanda grädde, socker, sirap och kakao i enkastrull och koka upp. Låt koka ca 10 min till 120°. Dra kastrullen från värmen och röri ättiksprit och smör.Häll upp kolan i pajskalet. Ställ kallt.
  3. Vit chokladkola: Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och koka ca 10 min till 120°. Hacka under tiden chokladen.Dra kastrullen åt sidan och rör i hackad choklad, ättiksprit och smör. Häll genast smeten över den stelnade mörka chokladkolan. Ställ kallt.
  4. Inför servering är det gott om pajenställs fram en stund innan den serveras. Pudra över kakao. Bjud ev vispad grädde till.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LisaIvarsson 26 februari 2008

    Den här har min mamma och jag gjort :D Den var asgooood! Haha den ska jag allt spara i min kokbok ;D

  • IdaKonig 22 mars 2014

    Bjöd 2 av mina syskonbarn och min sambo på denna och vi alla tyckte den va god men som du skrev så väldigt mäktig :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.