Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fresta med en härlig kycklinggryta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen i stora bitar.
  2. Skala löken.
  3. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en gryta. Bryn lökarna och lägg dem i grytan.
  4. Vispa ihop mjöl, vin, grädde, buljongtärning och timjan. Häll det i grytan och låt den koka 5 min under lock.
  5. Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan och koka 5 min till.
  6. Strö ev över färsk timjan.
  7. Servera med stekt svamp och potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • jakopw 26 september 2011

    Väldigt nära en etta. Nästan oätligt, och rätten kan vara den fulaste jag gjort, inklusive varmkorv med makaroner. Tur att vinet jag använde var så pass gott.

  • gudrwe 27 oktober 2011

    Jag tycker att det är en kanongod maträtt som jag gjort flera gånger. Det är bättre att använda vitt vin i stället för rött, för färgens skull. Om man inte gillar den kanske det var sbs.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.