Fresta med en härlig kycklinggryta!
Instruktioner
- Dela kycklingen i stora bitar.
- Skala löken.
- Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
Salta och peppra. Lägg över i en gryta.
Bryn lökarna och lägg dem i grytan.
- Vispa ihop mjöl, vin, grädde, buljongtärning och timjan.
Häll det i grytan och låt den koka 5 min under lock.
- Dela plommon och nötter i halvor. Lägg ner dem i grytan och koka 5 min till.
- Strö ev över färsk timjan.
- Servera med stekt svamp och potatis.
Publicerat den
30 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt nära en etta. Nästan oätligt, och rätten kan vara den fulaste jag gjort, inklusive varmkorv med makaroner. Tur att vinet jag använde var så pass gott.
Jag tycker att det är en kanongod maträtt som jag gjort flera gånger. Det är bättre att använda vitt vin i stället för rött, för färgens skull. Om man inte gillar den kanske det var sbs.