Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kycklingsspett med heta nudlar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabb och festlig rätt med sting i. Enkel nog att göra en vardag, men passar även som det lilla extra en fredag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinerade kycklingspett: Sätt ugnen på grill 250°. Pressa limefrukten och riv dess skal. Blanda med, japansk soja, rapsolja, pressade vitlöksklyftor och svartpeppar. Skär kycklingfilén i långsmala 2-3 cm breda längder och blanda med limemarinaden. Trä upp kycklingen på spett och grilla i ugnen 15-20 minuter. Vänd efter halva tiden.
  2. Heta nudlar: Blötlägg nudlarna i kallt vatten. Häll av vattnet från nudlarna och lägg dem i en het wok- eller stekpanna tillsammans med rapsolja, hackad färsk koriander, hackad spansk pepparfrukt, salt och vatten. Fräs tills nudlarna blivit varma. Servera med sweet chilisås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 12 augusti 2009

    Jag har sagt det förut, o säger det igen: du är suverän, 5p naturligtvis.Lennart.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.