Kycklingwok med cashewnötter

Ett recept som hängt med i några år nu och bara blivit bättre med åren (nya idéer). Fungerar som vardagsmat och till lite mer speciella middagar. Går att servera som "gryta" eller med sås, grönsaker och nötter vid sidan av.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: kyckling, cashewnötter, wok
Kycklingwok med cashewnötter
Källa: Egentagen bild
Uppladdad av: maryme
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

1-2 kycklingbröstfilé
½ paprika
1 burk (140g) skivade vattenkastanjer
1 burk (220g.) minimajs
125 g mango (ex. frysta tärningar)
1 påse (120g.) Santa Maria wok sauce (sweet & sour ginger)
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 -2 tsk (kinsesisk) soya (beroende på hur starkt man vill ha det)
Cashewnötter

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Visningar:
4875
Sparat:
122

Gör så här

Skiva kycklingfilén och stek i egen panna.

Dela minimajsen i ca 4 cm långa bitar. Skär paprikan i stavar. Lägg i wokpannan. Tillsätt de skivade vattenkastanjerna, vänta en liten stund innan du tillsätter mangon och cashewnötterna.

När kycklingen är klar häller du över den i wokpannan med alla grönsaker.

Häll i Santa Maria wok sauce, matlagningsgrädden och soyan. Rör om ordentligt. Låt småkoka ca. 5 min.

Serveras med ris, matkorn eller nudlar

Om du vill att det ska vara plockmat låter du bli att lägga kycklingen i woken, samt att såsen kokas upp för sig.

LIKNANDE RECEPT

Kycklingwok recept
av mering
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader
av Fiedeli
över 2 månader
av UllaC
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.