Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt Björnbärsbrulée

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en dessert som trots namnet aldrig varit i ugn. Muscovadosockret smälter på yoghurten och får en fin smak av bränt socker som i en riktig brulée.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll bär och honung i en kastrull och hetta upp långsamt under omrörning. Bären ska helst vara hela. Ta kastrullen från plattan när det börjar bubbla och bären mjuknat. Fördela bären i 4 små glas på fot och låt svalna.
  2. Fördela yoghurten över bären. Använd eventuellt en sprits som gör det enklare att inte kladda ned glasen. Strö över muscovadosockret som kommer att smälta. Ställ i kylen tills de är färdiga att servera.
  3. Dekorera med färska björnbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.