Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärsgryta från Marocko

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Låt torkad frukt, kikärter och härligt mustiga kryddor förgylla din köttfärssås. Bulgur eller couscous är gott att servera till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Lägg i färsen och fräs den smulig. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Koka såsen under lock 15 minuter.
  2. Skölj kikärterna. Blanda i kikärter och katrinplommon och fortsätt koka ca 10 minuter. smaka av med salt och peppar. Strö över koriander eller mynta.
  3. Servera grytan med kokt bulgur eller couscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.