Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax under örttäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En jättegod bjudrätt!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. Lägg räkorna ovanpå. Stöt pinjenötter och örtkryddan i en mortel (jag brukar använda basilika då jag tycker det är godast). Blanda med smör, 1 tsk pressad citron, 1 tsk salt och 1 krm peppar till en bredbar röra. Lägg en klick av röran på varje laxfilé, ovanpå räkorna. Stek mitt i ugnen i 15-20 min. Blanda gräddfil, den större mängden citronsaft och den mindre mängden salt och peppar till en sås. Servera laxen med gräddfilssåsen och kokt, gärna pressad, potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.