Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limegravad lax med melonssallad

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Gravad lax på somrigt vis, serverad med en fräsch melonsallad och myntayoghurt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxfilén i två delar på längden. Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in filéerna runtom med ca 1 msk av blandningen. Lägg dem med köttsidorna ihop med resten av blandningen och limeskal från den ena limen emellan. Vira plastfolie runt laxen och låt den ligga i en form i kylen i 2 dygn. Vänd på laxen då och då.
  2. Melonsallad: Kärna ur fruktköttet på melonen och skär det i mindre bitar. Bryt av den nedersta delen av sparrisen och förväll stjälkarna 3 minuter i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten och skär dem sedan i 3 cm stora bitar.
  3. Skala och strimla löken, dela tomaterna och skär av en bit av ärtskottens långa stjälkar. Blanda allt tillsammans med melonen och sparrisen i en skål. Ringla över oljan och pressa över citron. Strö lite flingsalt över.
  4. Myntayoghurt: Blanda alla ingredienser. Smaka av med lite salt och nymald peppar.
  5. Servering: Häll av överflödig vätska från laxen. Torka av laxen och skär den i tunna skivor. Garnera med skalet från den andra limen. Servera laxen med melonsallad och myntayoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.