Gravad lax på somrigt vis, serverad med en fräsch melonsallad och myntayoghurt.
Instruktioner
- Skär laxfilén i två delar på längden. Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in filéerna runtom med ca 1 msk av blandningen. Lägg dem med köttsidorna ihop med resten av blandningen och limeskal från den ena limen emellan. Vira plastfolie runt laxen och låt den ligga i en form i kylen i 2 dygn. Vänd på laxen då och då.
- Melonsallad:
Kärna ur fruktköttet på melonen och skär det i mindre bitar. Bryt av den nedersta delen av sparrisen och förväll stjälkarna 3 minuter i lättsaltat vatten. Spola av i kallt vatten och skär dem sedan i 3 cm stora bitar.
- Skala och strimla löken, dela tomaterna och skär av en bit av ärtskottens långa stjälkar. Blanda allt tillsammans med melonen och sparrisen i en skål. Ringla över oljan och pressa över citron. Strö lite flingsalt över.
- Myntayoghurt:
Blanda alla ingredienser. Smaka av med lite salt och nymald peppar.
- Servering:
Häll av överflödig vätska från laxen. Torka av laxen och skär den i tunna skivor. Garnera med skalet från den andra limen. Servera laxen med melonsallad och myntayoghurt.
Publicerat den
19 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar