Lyxig äppelpaj

Delikat kan man säga utan att överdriva!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, äppelpaj

Ingredienser

Pajdeg:
150 g smör eller margarin
3 ½ dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 dl rödvinbärsgelé
2 dl vaniljkräm
3-4 äpplen

Toscatäcke:
2 dl strösocker
100 g smör eller margarin
2 msk vetemjöl
2 msk standardmjölk
2 dl mandelspån

Vaniljsås eller glass till servering

Betyg (0 röster)
Visningar:
1252
Sparat:
22

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda kylskåpskallt smör och mjöl till smulor i en matberedare eller på bakbord. Tillsätt så mycket kallt vatten att massan går ihop till en deg. Låt den ligga kallt i minst 30 minuter.

Tryck ut pajdegen i en form, ca 28 cm i diameter och förgrädda på nedersta falsen i ugnen cirka 15 minuter.

Bred ut gelén i det gräddade pajskalet och vaniljkrämen (t.ex. gjord på pulver) ovanpå.
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor som fördelas över krämen.

Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen cirka 25 minuter.

Servera äppelpajen ljummen med vaniljsås eller glass.

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Vaniljkräm
över 2 månader