Lyxig äppelpaj

Delikat kan man säga utan att överdriva!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, äppelpaj
Betyg (0 röster)

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda kylskåpskallt smör och mjöl till smulor i en matberedare eller på bakbord. Tillsätt så mycket kallt vatten att massan går ihop till en deg. Låt den ligga kallt i minst 30 minuter.

Tryck ut pajdegen i en form, ca 28 cm i diameter och förgrädda på nedersta falsen i ugnen cirka 15 minuter.

Bred ut gelén i det gräddade pajskalet och vaniljkrämen (t.ex. gjord på pulver) ovanpå.
Skala och kärna ur äpplena och skär dem i tunna skivor som fördelas över krämen.

Blanda alla ingredienser till toscasmeten i en kastrull och koka upp under omrörning. Häll den över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen cirka 25 minuter.

Servera äppelpajen ljummen med vaniljsås eller glass.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Smör eller margarin, Vetemjöl, Vatten , Rödvinbärsgelé, vaniljkräm, Äpple, Strösocker, Smör eller margarin, Vetemjöl, Standardmjölk, Mandelspån, Vaniljsås eller glass
Visningar:
1296
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Äppelpaj recept
Bittes äppelpaj
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med kn
över 2 månader
Knaprig Äppelpa..
över 2 månader
Toscapaj med äp
över 2 månader
Min goda smuläp
av ros
över 2 månader
Äppelpaj med ri
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Vaniljkräm
över 2 månader