Kalasgod middag som är otroligt enkel och snabblagad.
Instruktioner
- Lägg laxsidan med skinnsidan neråt på bakpapper i en ugnssäker form.
- Salta, peppra och strö över purjolök och dill. Täck laxen väl med aluminiumfolie och sätt in formen mitt i 200 grader varm ugn i ca 20 min eller tills laxen är precis genomkokt.
- Garnera med citronklyftor och dill.
- Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt och peppar. Spara gärna lite av rommen och gräslökern till dekoration.
- Servera med kokt potatis och gärna sockerärter och pressgurka.
Publicerat den
31 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Helt underbar, det här kommer jag att göra fler gånger
Supergott! Hade ingen lax hemma så det blev Pangasius istället, men det gick också bra!
Enkelt och snabblagat, men en riktig höjdare! Tack för receptet! Full pott och mer därtill från oss!
God fiskrätt!