Gör dina egna majschips. Grunden är en tortillasdeg så det går lika bra att göra tortillas istället.
Instruktioner
- Häll majsmjölet i en skål. Häll i vattnet. Blanda degen med händerna tills den formar en boll. Dela den i 12 bitar och rulla varje bit till en boll. Platta ut varje boll och lägg dem enmellan 2 lager hushållsplast. Kavla ut dem tiill 18 cm stora rundlar. Täck över dem eftersom degen lätt torkar ut. Nu kan man välja att göra tortillas eller majschips.
- Tortillas: Värrm en tjockbottnad stekpanna på medelhög värme. Lägg i en tortilla och fräs 1 minut. Vänd sedan och fräs ytterligare 1 minut. Vänd igen till den första sidan och fräs ytterligare 30 sekunder, eller tills tortillan sväller lite men fortfarande är smidig. Gör likadant med resten.
- Majschips: Om du vill göra majschips, utgå ifrån degen som du gjorde innan tillagningen i stekpannan. Skär varje tortilla i 8 klyftor och dela dem på mitten. och lå dem torka i en timme. Fyll sedan en stor djup, stekpanna eller frityrgryta till hälften med majs eller vegetabilisk olja och värm den till ungefär 190 grader. Fritera chipsen i omgångar i 1 minut och rör en eller två gånger under tiden. Chipsen skall vara frasiga, men inte bruna.
- Lyft upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper och strö salt över. Chipsen bör ätas samma dag. Förvara i en lufttät behållare. Om man vill värma dem lägger man dem i en papperspåse och placerar i en varm ugn i 10 minuter. Ca 75 -100 grader.
Publicerat den
27 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar