Tårta med fräsch, syrlig grädde på läcker mandelbotten.
Med jordgubbar på toppen så blir det en riktigt somrig tårta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mandelbotten:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Vänd ner den grovt malda mandeln.
Täck en rund form, ca 26 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt.
Stäng inte av ugnen.
- Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela dem i en smord ugnsfast form. BLanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Strö blandningen över rabarbern.
- Grädda rabrbern i 175 graders varm ugn i 20 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.
- Vispa grädden och vänd ner den bakade rabarbern.
Fördela rabarbergrädden över mandelbotten och garnera med jordgubbar.
Publicerat den
12 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar