Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Magnifik mandeltårta

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Magnifik mandeltårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa mandelskorporna, inte alltför fint, i mixer. Låt dem dra åt sig likören, det tar cirka 20 minuter, blanda om emellanåt.
  2. Smält chokladen i en vid skål i mikron, börja med 1 1/2 minut på högsta effekt. Känn efter med en gaffel om mera smältning behövs. Mikra då ytterligare 15 sekunder i taget tills all choklad är smält.
  3. Rör ner smöret i chokladen och sedan en äggula i sänder.Vispa grädden halvfast och vänd ner den i chokladblandningen.
  4. Klä botten på en rund form, cirka 24 cm tvärsöver och med löstagbar kant, med bakplåtspapper. Strö ett centimeter-tjockt lager likörsmulor i botten, tryck till med blöta knogar.
  5. Bred lika tjockt med chokladkräm på. Om chokladkrämen redan blivit för stel att breda kan hälften ljummas i mikron på låg effekt, 400 watt, 15 sekunder i taget, tills den är lös igen. Rör så ut resten av krämen ut i den ljummade halvan.
  6. Strö kaksmulor över första chokladlagret och bred på chokladkräm igen, så kaksmulor. Avsluta med ett slätt fint lager choklad.
  7. Låt kakan stelna i kylen ett par timmar eller över natten innan den serveras. Lossa då först kakan från kanten med varm kniv innan kanten knäpps av från bottnen. Dra kakan över på tårtfat med hjälp av pappret. Strö ytan prickig av flagad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.