Enkelt och Supergott...godare blir tårtan om du bakar den dagen innan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
Riv mandelmassan grovt. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ner mandelmassan. Bred ut smeten till 2 runda bottnar, ca 24 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt svalna och lossa från papperet.
- Blanda äggulor, sirap, socker och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda under vispning tills den blir riktigt tjock. Vispa ner citronskal och smör i bitar.
- Låt stelna i kylen ca 1 tim. Bred hälften av krämen på ena botten, lägg den andra ovanpå och bred på resterande kräm. Förvara tårtan i kylen.
- Garnera med pinjenötter och citronmeliss innan servering. Godast är mandeltårtan om den lagas dagen innan.
Publicerat den
26 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar