- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
"Fluffet" kan varieras i det oändliga, använda valfri choklad eller varför inte annat godis såsom skumtomtar, ahlgrens bilar eller dumle. Kan även bytas ut mot chokladmousse om man inte har förberett fluffet i tid.
Instruktioner
- Börja med att förbereda fluffet: Värm vispgrädde men var nog med att det inte börjar koka, smält ner chokladen/godiset och när det är helt smält ställ gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar. Innan användning vispar du gräddblandningen till en krämig och fluffig konsistens.
- Mandeltårtan:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform, ca 24 cm i diameter.
- Riv mandelmassan och tillsätt smöret. Rör blandningen vit och porös.
Dela äggen och lägg vitorna i en ren och fettfri bunke. Rör ner gulorna i mandelsmeten, en i taget.
- Tillsätt mandeln i smeten. Sikta ner mjöl och bakpulver. Rör om.
- Diska vispen ren och fettfri. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa ytterligare en kort stund så att sockret fördelas jämt i marängsmeten.
- Vänd ner äggviteskummet och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt svalna en stund innan kakan stjälps upp för att svalna.
- Bred fluffet jämnt över den kalla kakan och garnera med önskade bär, ex. hallon.
Publicerat den
5 december 2012
Liknande recept
Skriv kommentar