Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mandeltårta med chokladfluff

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

"Fluffet" kan varieras i det oändliga, använda valfri choklad eller varför inte annat godis såsom skumtomtar, ahlgrens bilar eller dumle. Kan även bytas ut mot chokladmousse om man inte har förberett fluffet i tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att förbereda fluffet: Värm vispgrädde men var nog med att det inte börjar koka, smält ner chokladen/godiset och när det är helt smält ställ gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar. Innan användning vispar du gräddblandningen till en krämig och fluffig konsistens.
  2. Mandeltårtan: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en bakform, ca 24 cm i diameter.
  3. Riv mandelmassan och tillsätt smöret. Rör blandningen vit och porös. Dela äggen och lägg vitorna i en ren och fettfri bunke. Rör ner gulorna i mandelsmeten, en i taget.
  4. Tillsätt mandeln i smeten. Sikta ner mjöl och bakpulver. Rör om.
  5. Diska vispen ren och fettfri. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa ytterligare en kort stund så att sockret fördelas jämt i marängsmeten.
  6. Vänd ner äggviteskummet och rör varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Låt svalna en stund innan kakan stjälps upp för att svalna.
  7. Bred fluffet jämnt över den kalla kakan och garnera med önskade bär, ex. hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.