Mandeltårta med rabarbergrädde

Tårta med fräsch, syrlig grädde på läcker mandelbotten.
Med jordgubbar på toppen så blir det en riktigt somrig tårta.

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: rabarber

Ingredienser

Mandelbotten:
4 äggvitor
2 dl socker
200 g grovt mald eller finhackad sötmandel

Rabarbergrädde.
250 g rabarber
2 dl socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

Dekoration:
5 dl jordgubbar

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 bitar
Visningar:
303
Sparat:
11

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Mandelbotten:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Vänd ner den grovt malda mandeln.
Täck en rund form, ca 26 cm i diameter med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt.
Stäng inte av ugnen.

Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela dem i en smord ugnsfast form. BLanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Strö blandningen över rabarbern.

Grädda rabrbern i 175 graders varm ugn i 20 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.

Vispa grädden och vänd ner den bakade rabarbern.
Fördela rabarbergrädden över mandelbotten och garnera med jordgubbar.

LIKNANDE RECEPT

Mandeltårta recept
över 2 månader
över 2 månader
av kma21
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av inc
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.