Mandeltårta med rabarbergrädde

Tårta med fräsch, syrlig grädde på läcker mandelbotten.
Med jordgubbar på toppen så blir det en riktigt somrig tårta.

Ingredienser

Mandelbotten:
4 äggvitor
2 dl socker
200 g grovt mald eller finhackad sötmandel

Rabarbergrädde.
250 g rabarber
2 dl socker
1 msk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde

Dekoration:
5 dl jordgubbar

Betyg (0 röster)
Antal personer
8-10 bitar
Visningar:
269
Sparat:
11

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Mandelbotten:
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Vänd ner den grovt malda mandeln.
Täck en rund form, ca 26 cm i diameter med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna helt.
Stäng inte av ugnen.

Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela dem i en smord ugnsfast form. BLanda socker, potatismjöl och vaniljsocker. Strö blandningen över rabarbern.

Grädda rabrbern i 175 graders varm ugn i 20 minuter.
Ta ut och låt svalna helt.

Vispa grädden och vänd ner den bakade rabarbern.
Fördela rabarbergrädden över mandelbotten och garnera med jordgubbar.
Dela

LIKNANDE RECEPT

Mandeltårta recept
över 2 månader
över 2 månader
av kma21
över 2 månader
över 2 månader
av MrsC
över 2 månader
av inc
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.