Fräsch och läcker cheesecake med smak av mango och lime. Det behövs ingen ugn för att göra den.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Krossa kexen och blanda dem med smöret till en smulig massa. Tryck ut kexsmulet i botten på en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
- Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda ihop äggulor, crème fraiche, Philadelphiaost, socker, vaniljsocker och limeskal till en jämn smet. Värm limesaften i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i saften. Häll ner blandningen i en tunn stråle i äggulesmeten samtidigt som du rör om. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner dem i smeten. Häll smeten ovanpå den kalla bottnen och ställ tillbaka formen i kylen i minst 1 timme.
- Glasyr:
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Värm mangopurén i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i purén. Bred blandningen i ett jämnt lager över den kalla kakan. Ställ tillbaka kakan i kylen tills den ska serveras.
Publicerat den
2 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar