Mias räkfond

Släng aldrig räkskalen! Det finns mycket smak i dom!
Koka egen fond o gör fisksoppa på sen!

Här är ett förslag på hur du enkelt kan göra för att få mkt smak av det som annars bara går i soporna.

Betyg (0 röster)

Gör så här

Fräs skalen i smör och olja i stor kastrull. Obs! akta så det inte bränns!

I med hackad lök och vitlök. Pressa citronsaft över.
Ha i resten av ingredienser och kryddor och så klart vattnet.

Låt koka ca 20 minuter. Ta av kastrullen från värmen, sila av. Låt sedan koka ihop (reducera) i mindre kastrull så länge som du har tålamod, jag lät mitt gå ner till typ 4 deciliter.

Låt kallna, ställ i kylen, du kan frysa in detta som istärningar att ta fram till fiskrätter ist f buljong eller så har du det som bas till soppan nästa dag. OBS igen - inget salt i detta recept, det får man smaka av sedan i soppan, men vill du så kan du ha i 1 tsk salt i avkoket med, beror lite på om du har färska eller frusna räkor, de färska är mkt saltare.

Snacka om återanvändning!

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Räkor, Gul lök, Vitlök, Citron, Lagerblad, Smör, Olja, Vitpepparkorn, Varv med chiliflakeskvarnen, Vatten, Vitt vin, Dillfrön, Persilja, Tomatpuré
Visningar:
7293
Sparat:
62

LIKNANDE RECEPT

Höstbiffar med
av SDMaya
över 2 månader
Mias smörgåstår..
av UllaC
över 2 månader
Mias hemliga ju..
av Bodil56
över 2 månader
Mias supergoda
över 2 månader
Mias kycklingpa
över 2 månader
Räksoppa barato
av LaJefa
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.