Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mias smörgåstårta Mias smörgåstårta Mias smörgåstårta
Skriv ut

Den här tårtan har jag ätit många gånger. Min dotter gjorde den till alla kalas. Den är jättegod och enkel att göra. Den är gjord på hönökaka med fyllning av bl.a. tonfisk, rökt skinka, gurka och hårdkokta ägg garnerad med färska räkor, vindruvor och dillkvistar.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Häll av vattnet från tonfiskburkarna. Blanda alla ingredienser till en enda stor röra. Röran skall räcka att täcka 3 lager på tårtan.
 2. Tag 2 hönökakshalvor och lägg ihop så den blir rund.
 3. Stryk på ett tjockt lager med tonfiskröran. Lägg sedan 2 hönökakshalvor ovanpå och lägg ett tjockt lager på dessa halvor också. Till sist ytterligare 2 hönökakshalvor och det är de sista. Överst skall det bara ett tunt lager av tonfiskröran. Detta skall göras dagen före den skall ätas, för att den skall bli saftigare.
 4. Avsluta med att garnera smörgåstårtan med färska skalade räkor, vindruvor och dillkvistar samma dag som den skall ätas.
 5. Tårtan är enkel att göra och blir jättegod. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (5)

 • UllaC 1 juni 2010

  Har lagt till text i beskrivningen: Tonfiskröran skall strykas på hönökakorna dagen före den skall ätas. Garneringen med räkor, vindruvor och dillkvistar strax före servering. Lycka till!

 • JennyV 8 december 2010

  En smörgåstårta som är mäktig och räcker till många men otroligt god och lätt att göra! Räcker med att göra den på morgonen samma dag som man ska äta den eftersom att fyllningen är väldigt blöt! Full pott för en super tårta!!

 • tessan21 8 december 2010

  Denna smörgåstårtan gjorde mormor 2 stycken av förra helgen när jag fyllde år. Min mamma gjorde den när jag var i 3-5 årsåldern och nu har mormor "tagit upp" den igen. Den blev jättepopulär på kalaset. Min kompis Jasmin blev helt salig. Hon tycker inte om smörgåstårta i vanliga fall. Så hon bad mormor om receptet direkt.

 • mia67 9 december 2010

  Den här smörgåstårtan gjorde jag i slutet av 80 och början av 90-talet. Den gjorde jag till nästan alla kalas vi hade. Sen har vi inte gjort den på många år, förrän min mamma frågade om jag hade kvar receptet, för hon tyckte den var jättegod och ville göra den igen. Hon gjorde den för 2 veckor sen och den blev otroligt omtyckt.

 • joonssoon 16 mars 2012

  Äntliiigeeen en smörgåstårta UTAN leverpastej OCH grädde. Du är bara bäst, denna ska göras nästa helg. Ser super god ut. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.