De här minipajerna är perfekta att servera som drinktilltugg. Det salta baconet tillsammans med purjolöken och kryddorna smakar ljuvligt.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett skuret i bitar och tomatpuré för hand eller i en matberedare.
- Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Dela degen i åtta bitar. Tryck ut degbitarna i bakelse- eller aluminiumformar. Ställ formarna på en plåt.
- Gör fyllningen. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Strimla baconet.
- Fräs purjolök och bacon, utan extra matfett, i en stekpanna 3-4 minuter.
- Vispa samman ägg, mjölk, salt, peppar och oregano i en skål eller kanna.
- Fördela baconfräset i formarna. Häll över äggstanningen. Strö över riven ost.
- Grädda pajerna i nedre delen av ugnen cirka 18 minuter. Garnera varje paj med en oliv och en kvist oregano.
Publicerat den
9 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar