Krispigare och godare inlagd gurka finns inte, lite baltigt men värt besväret.
Instruktioner
- Skiva gurkan och lägg den i en stor bytta eller hink.
koka lagen med alla ingredienser förutom pepparroten.
- Slå den heta lagen över gurkorna och låt den svalna.
Häll av lagen och koka upp den igen och slå över gurkorna och låt svalna.
Gör sedan om momentet en tredje gång.
- Lägg sedan gurkorna i glasburkar och häll över lagen så det täcker och lägg sist på några pepparrotsbitar överst.
Sätt på tätslutande lock och förvara svalt.
- Helt underbar gurka till både smörgåsar och mat.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
KALAS-GOA!! Högsta betyg ger jag. Älskar när dom är sådär "krisp-sega"
9 dl 12% ättika? Inget vatten?
Tack för ett kanon bra recept! Rekomenderar den verkligen :)
Jättegott!! Tog lite tid men värt besväret. Blir många fler gånger...
Hej igen! Mormors inlagda krisp gurka hette receptet som jag tidigare frågade om dess riktighet - inte mormors smörgåsgurka. Mvh Inger Öberg