Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Muqueca en maträtt från Bahia

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Malu Eriksson från Ludvika bjuder på mat från det Brasilianska köket. Det bjuds på en smakrik och färgglad fiskrätt. Muqueca, en maträtt från Bahia.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fisken Halvtina fiskblocket och skär i tunna skivor längs med fisken. Pressa limen och marinera fisken i limesaften.
  2. Skär paprikor, lök och tomater i lövtunna skivor. Lägg fisken i en osmord stekpanna och varva paprikor och lök över. Klicka över några rejäla matskedar med kokosmjölk samt vatten, koriander, chili (eventuellt lite vitlök) och mandelolja. Salta.
  3. Sätt på plattan under stekpannan, först ganska hög värme, men dra ner värmen efter en stund. Låt fisken puttra tills riset är klart. Lägg på tomaterna mot slutet och låt dem sjuda med någon minut.
  4. Riset: Koka vattnet (till exempel i en elektrisk vattenkokare). Värm olja i en kastrull, riv eller hacka vitlök och låt fräsa med en liten stund. Häll i (det okokta) riset och tillsätt kokande vatten så att det gott och väl täcker riset. Dra ner värmen ordentligt och låt sjuda tills riset är klart.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.