En kompakt och litet seg kaka blir det här, då den inte innehåller något bakpulver. Den är godare litet kladdig i mitten än om den bakat för länge. Ur Allt om Mat nr 12/09.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Halvera, kärna ur och skär nektarinerna eller persikorna i klyftor. Skölj limefrukterna i ljummet vatten. Riv skalet på båda och pressa saften ur den ena frukten.
- Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt smör, mjöl och skal och saft av lime och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck i nektariner och hallon.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-45 minuter. Låt kallna. Pudra florsocker på kakan och garnera eventuellt med blommor.
- Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.
Publicerat den
12 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar