Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nektarin- och hallonkaka med lime

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En kompakt och litet seg kaka blir det här, då den inte innehåller något bakpulver. Den är godare litet kladdig i mitten än om den bakat för länge. Ur Allt om Mat nr 12/09.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera, kärna ur och skär nektarinerna eller persikorna i klyftor. Skölj limefrukterna i ljummet vatten. Riv skalet på båda och pressa saften ur den ena frukten.
  3. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt smör, mjöl och skal och saft av lime och rör till en jämn smet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tryck i nektariner och hallon.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 35-45 minuter. Låt kallna. Pudra florsocker på kakan och garnera eventuellt med blommor.
  5. Servera med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.