Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nötig äppelpaj med mandelmassa

(1 kommentar)  
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Om man vill lyxa till äppelpajen lite, varför inte göra det ordentligt?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Först ska jag bara säga att om man vill byta ut dinkelmjölet mot vetemjöl går det bra också, ta då lika mycket. Börja med pajdegen och tryck ut den i en form. Låt gärna svalna i kylskåp i 30 min. Under tiden sätter du på ugnen på 225 grader och blandar ihop ingredienserna till smuldegen.
  2. Kärna ur och klyfta äpplena och riv mandelmassan. Bred 1 dl äppelmos på pajdegen, lägg därefter på ett av de skivade äpplena. Lägg hallon längs med kanten. Strö kanel, mandelmassa och lite potatismjöl över äpplena. Lägg på hasselnötterna hela eller hackade, vart du vill ha dem. Jag brukar lägga dem i mitten. På med smuldegen och resten av äpplena överst, blir det väldigt fullt trycker du bara ner smuldegen lite. Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Danstokig 4 december 2011

    God paj! Jag kunde inte låta bli att ta en bit till, och en bit till... Jag skulle ha tagit fler äpplen, dock. Och en ännu större form. :) Många goda smaker från mandelmassa, hasselnötter, hallon och äpple och kanel. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.