Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nutella- och Geishacupcakes

(17 kommentarer)  
Nutella- och Geishacupcakes Nutella- och Geishacupcakes
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt.
  3. Använd en muffinsform och sätt pappersmuffinsformar i. Detta för att cupcakes ska bli höga och fina och inte flyta ut.
  4. Innan du sätter in dem i ugnen bryt ner en Geisha-godis i varje form.
  5. Grädda i ca 20 min tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.
  6. Rör ihop en hel burk Nutella med en ask Philadelphiaost. Rör så länge så du får en mjuk och smidig frosting. Bred på frostingen, gör de lätt toppiga.
  7. Dela en Geisha snett och sätt på cupcaken, strö över pralinströssel.

Liknande recept

Kommentarer (17)

  • Nallepuh13 5 augusti 2008

    Supergoda de här kommer jag göra många gånger det lovar jag!! hade det funnits 10 poäng så hade du fått det. TACK jag är jätteglad över det här receptet. Nallepuh13

  • Gomorronsol 28 augusti 2008

    De här är nog de godaste CupCakesen jag har bakat ;) mina vänner älskade dom också! Tack Tack för receptet!!

  • AnnelieBerglin 6 september 2008

    Ååå vilka smarriga cupcakes! Jag gjorde dessa då min dotter blev döpt, fick mycket beröm för dom :)

  • sosso77 11 oktober 2008

    Så supergoda!!! Förmodligen de bästa cupcakesen jag någonsin ätit. Tokgoda, måste bakas!

  • millas 17 oktober 2008

    Hade dessa på min son Dop nu den 4 okt och alla tyckte dom gudomliga!! Vill bara tacka för receptet!!! Kommer att baka dom många gånger om...... Min 8 åriga son sa att mamma du måste rösta på dom, talat om för alla vad goda dom är, dom får en guldstjärna av mig!!!! Så fanns det högre poäng än 5 så hade du haft 10!! Tusen tack igen!!// Milla med hela sin familj

  • Vxlhaxan 3 mars 2009

    Har alldelens nyss bakat dessa fantastiska bakverk. Och när man åt dom så låter man som maraboureklamen, mm mm. Högsta poäng från mig.

  • lenajeanette 13 april 2009

    Jisses, så goda dessa blev! STORA och väldigt smarriga. Mums!!

  • leolina 20 september 2009

    hade dessa på min 30 årsfest o alla blev galna i dom,tog slut direkt! EN HIT,ska verkligen göra om det!

  • rumpsoppa 25 september 2009

    du skrev "vaniljsocker" i ingredienser men det stod aldrig att man skulle lägga ner det? så det glömde jag, undra hur det smakar nudå... de är precis i ugnen. och sen borde du skriva hur mkt nutella, för det finns olika stora burkar så jag är helt förvirrad nu.. och vadå "bryta ner" en geisha? ska man stoppa ner den i muffins-smeten i formarna eller mosa den eller vad? inte lätt.

  • puzzelpuzz 21 oktober 2009

    Åhhhhh!!!!! De var jättegoda och de tog slut i ett nafs! Tack för receptet!!

  • 2508 27 januari 2010

    jättegoda det blir nog en femma för dom

  • bblomquist 25 april 2010

    goda! gjorde dom till min födelsedag. bytta ut geishan på toppen mot vit choklad, och hade karamel strössel. såhär blev mina:

  • Johannahjelm 28 januari 2011

    Kan de frysas?

  • max13 1 februari 2011

    finnst de inte olika stora nutellaburkar?

  • a68 11 februari 2011

    Mmmmmm! jag stoppade geishan inuti så det blev som en liten suprise.. halvsmält o god.. Tack för detta underbara recept!

  • ansote 18 oktober 2011

    Låter som ett jättesmarrigt recept!! Hur höga ska formarna vara? Riktiga muffinsformar eller låga som vanliga bullformar?

  • annies_59 15 april 2012

    Vilken storlek på nutellaburken??? Jag vill prova dessa, men måste veta vilken storlek på burken :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.