Vem kan motstå dessa små ljuvligheter? Nutella och jordgubbssylt är fantastiskt gott tillsammans!
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 min.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 20 delar och rulla varje till en slät bulle. Lägg bullarna i formar eller allra helst i en muffinsplåt (bullarna blir höga och fina i en muffinsplåt). Gör en grop i varje bulle och lägg i ca ½ tsk Nutella och ½ tsk jordgubbssylt. Låt bullarna jäsa i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8 min. Sikta över florsocker när de kallnat.
- Mums!
Publicerat den
2 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar