Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nutella- och jordgubbsbullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Vem kan motstå dessa små ljuvligheter? Nutella och jordgubbssylt är fantastiskt gott tillsammans!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i 30 min.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Dela degen i 20 delar och rulla varje till en slät bulle. Lägg bullarna i formar eller allra helst i en muffinsplåt (bullarna blir höga och fina i en muffinsplåt). Gör en grop i varje bulle och lägg i ca ½ tsk Nutella och ½ tsk jordgubbssylt. Låt bullarna jäsa i ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg. Grädda bullarna i 225 grader i ca 8 min. Sikta över florsocker när de kallnat.
  3. Mums!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.