Ost- och salamifyllda kycklingfiléer.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Ta fram kycklingfiléerna och skär ett djupt snitt längsgående mitt i varje filé med en liten vass kniv så det blir en ficka.
- Skär till osten i fyra stavar ½-1 cm tjocka och ca 5cm långa. Rulla basilikan och salamin jämnt fördelat runt varje oststång.
- Salta och peppra filéerna. Fyll sedan fickorna med stavarna, tryck in dem ordentligt så att ingen fyllning sticker ut.
- Bind upp varje filé med 3 stumpar bindgarn.
- Stek filéerna vackert gyllenbruna i smör några minuter.
- Sätt in mitt i ugnen och baka i ca 15 minuter tills de är genomstekta.
- Servera med exempelvis pasta, potatissallad eller skiva upp dem och servera på buffébordet tillsammans med en kryddig sås.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott. Jag fyllde filéerna med fetaost, salami och basilika och kryddade filéerna med dragon . Hällde över en sås innan filéerna ställdes in i ugnen. Såsen gjorde jag på matlagningsgrädde balsamvinäger, kycklingfond och vitlök. Egentligen blev det en ny rätt, får väl lägga in det också!
ÅÅhh, salami i kycklingen, genidrag värt 5p.
Mycket och det kommer jag definitivt laga igen. Vi åt ugnsstekta grönsaker till detta och det passade perfekt!
Mycket gott o det kommer definitivt finnas med fler gånger på menyn,. Jag gjorde ugnsstekta grönsaker till detta o det passade perfekt!
kan bara rekommendera detta recept, super gott!
jag litar på din rekomendation Marwis!mjao och mums på lördag