- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jag serverar knaprigt bacon till.
Ursprungsreceptet rekommenderar även böckling, makrill eller tonfisk till.
Instruktioner
- Koka broccolin ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Den ska vara knappt färdigkokt. Häll av vattnet och lägg broccolin som en sträng i mitten på ett ugnsfast fat eller form.
Skiva tomaterna och lägg dem i rad vid sidan om broccolin. Krydda på tomaterna och täck med ostskivor.
Koka äggen 5 minuter. Lyft av kastrullen men låt äggen ligga kvar i kokvattnet ytterligare 5-10 minuter.
Medan äggen ligger blir klara, sätt in gratängfatet i ugn på 275 grader i ca 5-10 minuter tills osten smälter ner över broccolin.
- Skala äggen och skär i halvor eller klyftor och garnera den färdiga gratängen.
Servera med knaperstekt bacon och/eller prinskorv.
Publicerat den
23 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar