Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostgratinerad broccoli med ägg

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jag serverar knaprigt bacon till. Ursprungsreceptet rekommenderar även böckling, makrill eller tonfisk till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka broccolin ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Den ska vara knappt färdigkokt. Häll av vattnet och lägg broccolin som en sträng i mitten på ett ugnsfast fat eller form. Skiva tomaterna och lägg dem i rad vid sidan om broccolin. Krydda på tomaterna och täck med ostskivor. Koka äggen 5 minuter. Lyft av kastrullen men låt äggen ligga kvar i kokvattnet ytterligare 5-10 minuter. Medan äggen ligger blir klara, sätt in gratängfatet i ugn på 275 grader i ca 5-10 minuter tills osten smälter ner över broccolin.
  2. Skala äggen och skär i halvor eller klyftor och garnera den färdiga gratängen. Servera med knaperstekt bacon och/eller prinskorv.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.