X

På fransyska recept

Laddar...
Din sökning gav 202 träffar
Kälaknöl på mammas vis
Kälaknöl på mammas vis

Att göra den traditionella "knölen" med saltlag mm. är lite omständigt. Detta recept är i grunden min mors men jag har modifierat den lite och detta är en rätt jag gärna bjuder på vid festliga tillfäl..

Skrivet av Inaktiv-Medlem
för över 2 månader sedan
Läs recept

Goda grytan
Goda grytan

Gryträtter är härliga och värmande även om de tar lång tid att puttra ihop.


Gyros med sallad och guacamole
Gyros med sallad och guacamole

Det här snabblagade pitabrödet steks i panna och kan också användas till andra sorters wraps. Det fungerar också att byta ut köttbitarna mot köttfärs för att underlätta för små barn att tugga.


Strimlad biff med marsalasås
Strimlad biff med marsalasås

Detta är en mustig rätt där biff, champinjoner och marsalavin kombineras och blir fantastiskt. Ett måste nästa gång du vill bjuda på något extra gott.


Marinerad kryddstek
Marinerad kryddstek

En nutida variant av klassisk surstek. En surstek marineras i flera dygn i svagdricka och ättika, men i denna version är det vinäger och kryddor.


Biffstroganoff på billigare köttdetaljer!
Biffstroganoff på billigare köttd..

Denna biffstroganoff ska inte göras på innanlår som är det vanligaste sättet utan på högrev,fransyska eller vanliga grytbitar. Den långa koktiden ger en helt otroligt mustig och god sås som nästan..


Tjälknöl
Tjälknöl

Ugn: 75-100 grader Lägg det frysta köttet i en ugnsäker form och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 3-4 timmar. Stick sedan in en kötttermometer i den tjockaste delen. Stek köttet 10-12 timmar. ..
Älggryta
Älggryta

Denna älgryta blev jag bjuden på hos min mans moster och den smakar suveränt gott tillsammans med tex pressad potatis....mmmm!!!


Porterstek
Porterstek

Gott med pressad potatis och en grönsallad.....och mycket av den såååå goda såsen....=)


Slottsstek
Slottsstek

Slottsstek, eller herrgårdsstek som den också kallas, är en av dessa goda, gammaldags rätter. Såsen med sina många goda kryddor smakar underbart tillsammans med det möra köttet.


Marockansk gryta
Marockansk gryta

Perfekt bjudmat den här årstiden. Både grytan och salladen kan göras klara dagen innan. Sedan är det bara att göra couscous som är färdig på 5 minuter.