Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Panerad torsk med currykål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fisken får smakrikt sällskap av en god, varm kålsallad med knapriga mandlar och sött äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grön dressing: Finhacka örterna och rör ner dem i créme fraichen. Smaka av med lite salt och peppar.
  2. Currykål: Ta bort de yttersta bladen på spetskålshuvudet och skär det i stora klyftor. Ta bort stocken i mitten och skär sedan klyftorna i stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs curryn någon minut. Tillsätt kålen och stek den mjuk.
  3. Hacka mandlarna och vänd ner i kålen. Ta bort kärnhuset ur äpplet, skär det i tunna klyftor och strö dem över kålen. Ställ åt sidan men håll kålen varm.
  4. Skär fisken i 4 lika stora bitar och vänd dem i rågmjöl på en tallrik. Salta och peppra. Stek fisken i olja och smör på medelvärme tills den får fin färg, ca 4 minuter på varje sida.
  5. Lägg upp kål och fisk på 4 tallrikar. Ringla över lite av dressingen och servera gott bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.