Fisken får smakrikt sällskap av en god, varm kålsallad med knapriga mandlar och sött äpple.
Instruktioner
- Grön dressing:
Finhacka örterna och rör ner dem i créme fraichen. Smaka av med lite salt och peppar.
- Currykål:
Ta bort de yttersta bladen på spetskålshuvudet och skär det i stora klyftor. Ta bort stocken i mitten och skär sedan klyftorna i stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs curryn någon minut. Tillsätt kålen och stek den mjuk.
- Hacka mandlarna och vänd ner i kålen. Ta bort kärnhuset ur äpplet, skär det i tunna klyftor och strö dem över kålen. Ställ åt sidan men håll kålen varm.
- Skär fisken i 4 lika stora bitar och vänd dem i rågmjöl på en tallrik. Salta och peppra. Stek fisken i olja och smör på medelvärme tills den får fin färg, ca 4 minuter på varje sida.
- Lägg upp kål och fisk på 4 tallrikar. Ringla över lite av dressingen och servera gott bröd till.
Publicerat den
28 februari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar