- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Denna pannacotta är en lättlagad och supergod GI-rätt
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 5-10 min
- Snitta upp vaniljstången och lägg både stång och frön i grädden och låt den få ett hastigt uppkok. Drag av från plattan och lägg i gelatinbladen, blanda ned mangopurén och yoghurten.
Häll upp i portionsglas och ställ i kyl för att stelna.
- Fruktsalladen:
Kan naturligtvis varieras beroende på tillgång men om du använder mango i pannacottan så bör de övriga bären/frukterna passa ihop med mangon.
- Skär jordgubbarna i skivor, dela mangon och skär i små tärningar eller skivor. Ta ur kärnorna i granatäpplet.
- Lägg bären och frukten (och kärnorna från granatäpplet) ovanpå pannacottan vid serveringen.
- Saften av en ½ lime och ev. lite sötningsmedel kan toppa det hela om man vill.
Publicerat den
3 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar