- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En het och smakrik pasta sås som jag uppfann ikväll utifrån vad jag hade hemma och ett recept ifrån Matklubben som jag modifierade efter min egen smak ( grundrecept: Pasta med fläsk och chili i tomatsås).
Liquid Smoke finns oftast att köpa i kryddbutiker. Jag använde det sist av allt innan servering eftersom jag tyckte att det "saknades" något. Så det kan uteslutas helt, men vi tyckte det blev det där "lilla extra"
Instruktioner
- Skär fläsket i tärningar och finhacka persiljan.
- Skiva/dela tomaterna i mindre bitar.
- "Krossa" tomaterna med stavmixer, inte för mycket, så det finns kvar litet bitar av tomaterna. (eller så använder man krossade tomater på burk)
- Smaksätt de krossade tomaterna med pressad eller riven vitlök, sambal oelek, cayennepeppar, salt och peppar efter smak
- Låt såsen koka upp och låt småputtra minst 5 min (gärna längre). Tillsätt sedan vatten och maizena och låt koka upp. Öka eller minska mängden "redning" efter hur tjock du vill ha såsen. Smaka gärna av och tillsätt mer kryddor efter smak.
- Under tiden tomatsåsen kokar ihop fräser du fläsket i olivolja ca 2-3 minuter, eller tills det är gyllenbrunt. Tillsätt hackad rödlök och låt den steka med under slutet av stektiden (tills den är glansig).
- Tillsätt fläsket och löken till tomatsåsen. Låt koka upp. Tillsätt köttbuljong, hackad persilja och liquid smoke (kan uteslutas). Låt såsen puttra under tiden du kokar pastan, enl anvisning på paketet.
- Häll såsen över den färdiga pastan och blanda om innan servering.
- Strö över riven parmesanost och ev. hackad perilja.
- Servera med valfri sallad..
Publicerat den
24 juni 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt enkelt och gottt! Det här går att göras hur starkt man känner för. Själv hade jag det ganska så starkt.