Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pelles fläskgryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Bra att frysa in ett par portioner till senare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken grovt och lägg det i grytan tillsammans med champinjonerna. Bryn på medelvärme. Tärna köttet under tiden ungefär till sockerbitsstorlek.
  2. När löken och champinjonerna är klara kan du hälla av dem på ett fat så länge. Häll köttet i grytan och höj till max när det börjar vattna sig. Vänd om köttet några gånger så är det genomkokt på några minuter.
  3. Sänk till medelvärme. Ha vetemjölet uppblandat i lite vatten och häll i det. Rör om och häll i ananasen och samt övriga ingredienser.
  4. Koka upp och låt koka med lock lite försiktigt ca 10min. Klart att servera. Jag hade råris till, det passar bra. Jag använde en gjutjärnsgryta på ca 4L men det går nog med andra också.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.