Något för den som älskar pepparrot, marinerad ryggbiff griljerad med pepparrotskräm som ger massor av smak.
Instruktioner
- Blanda lök, crème fraiche, filmjölk, worcestershiresås, pepparrot, flingsalt och svartpeppar i en skål och låt dra 30 minuter. Häll hälften av pepparrotskrämen i en annan skål och ställ i kylen.
- Lägg ryggbiffen i skålen med resten av pepparrotskrämen och marinera cirka 4 timmar. Vänd köttet då och då.
- Sätt ugnen på 125 grader. Ta upp ryggbiffen ur marinaden och låt köttet rinna av. Släng marinaden.
- Smält smöret i en stekpanna på hög värme. Lägg i ryggbiffen och bryn den runt om. Lägg köttet i en ugnssäker form, sätt i en köttermometer och stek i ugnen 20 minuter.
- Ta ut steken och bred på den sparade pepparrotskrämen. Strö på ströbröd. Sätt in biffen i ugnen igen och fortsätt steka tills innertemperaturen är 60 grader. Ta ut ryggbiffen ur ugnen, slå in den i folie och låt vila 15 minuter. Servera med exempelvis ugnsstekt potatis och ångkokta grönsaker.
- Ryggbiffen fortsätter att steka när den vilar i folie. Om du vill ha köttet mediumstekt ska du ta ut det ur ugnen när termometern visar 55 grader.
Publicerat den
20 mars 2013
Liknande recept
Skriv kommentar