Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Quesadilla-El Salvadors nationalkaka

(1 kommentar)  
Quesadilla-El Salvadors nationalkaka Quesadilla-El Salvadors nationalkaka
  • Serverar: 12-20 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta är Inte maträtten utan El Salvadors nationalkaka med samma namn. Den är otroligt god och farlig - på så sätt att man får ingen mättnadskänsla utav denna utan kan äta tills det tar slut i formen. Riktigt riktigt god är den!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll gula och vita för sig i varsin skål. Vispa gula och socker poröst. Vispa vitan till hårt skum. Häll i mjölk och ost i äggulesmeten.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och häll i smeten tillsammans med smöret.
  3. Vänd ner/blanda i äggviteskummet, det ska bli fluffigt. Rör ej ner äggviteskummet utan vänd/blanda ner det!
  4. Häll i smörad ugnsform eller djup plåt och strö över sesamfrön.
  5. Ställ in den i mitten utav ugnen på 200 grader i 20-25 minuter eller tills den fått fin färg och inte är kletig.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Diddi1982 16 februari 2011

    Vill du ha den mjölk-, laktos- och glutenfri så går det bra att byta ut smöret till mjölk- och/eller laktosfritt smör och mjölet mot ett glutenfritt mjöl. Jag har användt mig utav Lailas Glutenfria mjölmix då jag ska göra detta recept glutenfritt och det har fungerat jättebra.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.