Räkfyllt franskbröd

En mycket god rätt, perfekt till fredagsmyset!

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bröd
Betyg (5 röster)
Antal personer
4 st
Räkfyllt franskbröd

Ingredienser

1 stort franskbröd
1 dl bordsmargarin
2 vitlöksklyftor
2 msk persilja

Fyllning:
200 g räkor
200 g kallrökt lax
1 röd lök
1 liten purjolök
1 knippa dill
3 kokta ägg
2 dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 krm cayennepeppar
2 msk chilisås
Ostskivor

Garnering:
100 g räkor
Dill
Citronskivor

Gör så här

Finhacka rödlök och purjolök. Hacka de kokta äggen och laxen. Rör ihop gräddfil, majonnäs, cayennepeppar och chilisås. Blanda i räkor, lax, lök, purjolök, ägg och finklippt dill. Skär av ett lock från franskbrödet och gröp ur innehållet. Det ska bara vara ytterkanterna och botten kvar.
Blanda bordsmargarin, pressad vitlök och persiljan. Bred ut inne i brödet. Lägg i fyllningen och lägg ostskivor över. Gratinera i 225* ca 20 minuter.
Servera med sallad och en god dressing. Kan med fördel även ätas kall och kan förberedas på morgonen.
Visningar:
7019
Sparat:
403

LIKNANDE RECEPT

Franskbröd recept
Franskbrödbulla..
av anluk
över 2 månader
Toast skagen ex
över 2 månader
Alvas varma smö
av anluk
över 2 månader
Fredagsgömman
av mili
över 2 månader
Smarrigt bröd
av mili
över 2 månader
Mammas julköttb
av matnytt
över 2 månader