Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rökt lax med pepparrotssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pepparrot är den perfekta smaksättaren för såser och lämpar sig särskilt väl för rökt fisk. Vad kan väl vara enklare och godare som entrérätt än en skiva färskrökt lax med pepparrotssås?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman färskost och crème fraiche. Skala äpplet, riv det grovt och blanda det med pepparrotssåsen.
  2. Skölj salladsbladen, torka dem väl och lägg dem på assietter. Fördela pepparrotssåsen mitt på varje tallrik och lägg laxen platt ovanpå, inte ihoprullad.
  3. Lägg en klick rom på de utbredda laxskivorna och garnera med citronklyftor och dillkvistar. Servera genast, exempelvis med rostat, vitt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.