Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rök- och whiskygravad lax

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 dagar
Skriv ut

Gott på exempelvis julbordet eller på smörgåsbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Två dygn före: Dra bort laxbenen som sitter i en rad utefter den tjocka delen av laxfilén. Blanda whisky, liquid smoke, socker, salt och vitpeppar i en frysplastpåse. Lägg i laxbiten och knyt till med så lite luft som möjligt i påsen.
  2. Fördela gravningsingredienserna ordentligt runt laxen och låt grava 1½-2 dygn i kylen. Vänd påsen några gången under tiden.
  3. Avbryt gravningen genom att ta upp och torka av laxen och lägg den i en ren plastpåse. Skär upp laxen i tunna skivor.
  4. Smaksätt gräddfilen med pepparrot. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.