Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saffransdoftande fiskgryta med mandel

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ville prova något nytt i fiskväg så jag tog lite av varje och gott blev det

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär fisken i större bitar och lägg i en ugnssäker form. salta och peppra på fisken och ställ in den i ugnen medans du gör såsen.
  3. Strimla purjolöken och skär paprikan i mindre bitar, fräs grönsakerna i oljan med saffranet, tillsätt kokosmjölken och den vanliga mjölken, låt koka upp, red av med maizena, smaka av med salt och peppar.
  4. Häll såsen över fisken, strö över flagad mandel och ställ in formen i ugnen igen, höj värmen till 200 grader så det blir lite färg på fiskgrytan.
  5. Servera med cocuscous, bulgur eller ris. Sallad och någon kokt grönsak är ett måste till denna rätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.