Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Saftigt brytbröd med linfrön

 
Skriv ut

Dessa bullar kan man också rulla ut och låta jäsa i kylskåpet till dagen efter och grädda på en gång morgonen efter och får varma färska bullar till frukost. Blir 12 bullar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250º.
  2. Blanda fingervarm mjölk samt olja, salt och jäst i en bunke. Tillsätt vetekli, mjöl och linfrö och arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 minuter.
  3. Knåda degen och forma till en rulle, dela den i 12 lika stora delar och rulla till bollar. Placera dem på en plåt med cirka 1 cm mellanrum. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  4. Pensla bullarna med lite mjölk och grädda i cirka 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.