Jättegoda seg/mjuka kakor som nästan smälter i munnen. En favoritkaka i min släkt. Har börjat att tröttna på att skriva av receptet till folk som vill ha det så jag lägger in det här. Receptet kommer från boken Långpannans lov.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Så här blir de sega havrerutorna när jag bakar dem.
Det var inte meningen att lägga in tre likadana bilder. Misslyckades flera gånger med att lägg in bilden, men tydligen lyckades jag två gånger för mycket.
Goda, kan bli vanebildande! ;-D
Går jättebra att frysa, lägg bakplåtpapper eller dyl mellan lagren. Om man vill variera smaken på kakorna blanda ner ¾ tsk vaniljsocker i mjölet eller 1 msk torkad mald ingefära.
man kan pensla dem med lite smält choklad om man vill.. smakar mumma!
Bakade denna kaka i morse. Väldigt enkel och snabb att göra. Ett stort plus! Ganska söt, så den kommer till att hålla ganska länge. Bra, så att man inte äter för mycket, men lite lagom. Kommer att bjuda på en del av kakan, samt att frysa ner. Perfekt! Tack för ditt recept! Kul att prova lite nytt. Betyg av mig: 4 av 5
Fick lagt in fel bild.... Skulle ha skickat denna. Vet inte hur man tar bort den andra...... Rett kaka, men för lik din bild tyckte jag. Så tänkte det kunde vara roligare att sätta in denna bilden.
Hej igen! Nu har vi provat dem även med en klick vispad grädde och strödd lite riven, mörk choklad på. Blev mycket godare tyckte vi, jag och min man. Min man ändrate sitt betyg från 3 till 4 med detta:-)
Får femma i betyg eftersom de blev precis som du skriver och som jag tänkte mig d v s jättegoda seg/mjuka. Hade de i ugnen 13 minuter
Ohh de här ska bakas! Vad tror ni om att göra en laddning tryffelsmet och hälla på?
Fantastiskt goda, trodde inte det skulle vara så mycket smak på dom som det är. Blev barnens favoriter nu i jul :)
Min långpanna är ca 30x40 cm.