Sega havrerutor

Jättegoda seg/mjuka kakor som nästan smälter i munnen. En favoritkaka i min släkt. Har börjat att tröttna på att skriva av receptet till folk som vill ha det så jag lägger in det här. Receptet kommer från boken Långpannans lov.

Sega havrerutor
Källa: Min kamera
Uppladdad av: DoctorWho
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

250 g smör eller margarin
1 l havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl ljus sirap
5 dl strösocker
1 msk bakpulver
2 ägg

Betyg (14 röster)
Antal personer
40-60
Visningar:
19107
Sparat:
1164

Gör så här

Sätt ugnen på 175º. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret i en stor gryta och ta av grytan från värmen. Rör ner sirap och ägg i smöret. Tillsätt de torra ingredienserna och rör tills det är väl blandat. Degen ska vara kletig. Klicka degen i en långpanna med bakplåtspapper i och tryck ut med en sked. Doppa skeden i varmt vatten då och då så fastnar inte degen på den. Grädda mitt i ugnen i 12-17 min, kakan ska bli gyllengul. Kakan ska inte kännas färdiggräddad, då blir den torr och hård. När den kommer ur ugnen sjunker och stelnar den. Skär den i rutor när den svalnat lite.
Dela

LIKNANDE RECEPT

av Ullis1
över 2 månader
av Annlis
över 2 månader
av hejark
över 2 månader
av ros
över 2 månader
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.